ongedierte icoon

Wespen


Men verwart de wesp en de bij nogal eens. De wesp heeft een geel bruin gestreepte achterkant en bij de bij is de achterkant bruin.

Het grote verschil is dat de bij beschermd is en dus niet als ongedierte gezien wordt. Wanneer u een kolonie bijen aantreft, kunt u het beste een imker waarschuwen. Deze zal proberen het hele volk af te vangen.

Wespen moeten echter wel bestreden worden. Deze diertjes kunnen behoorlijk agressief reageren als ze zich bedreigd voelen en zullen het dan ook niet nalaten om u te steken.

Een wespennest kunt U op twee manieren aantreffen. U ziet een bol hangen of u ziet wespen in en uit een gat of onder een dakpan in uw woning komen. Het nest ziet u dan niet. Het is voor ons het belangrijkste dat u de invliegopeningen aan de buitenzijde ziet. Deze zullen wij vervolgens inspuiten en de wespen nemen het poeder mee naar de koningin. Op het moment dat de koningin dood is, heeft het nest geen functie meer en zullen de overige wespen niet meer terugkeren naar het nest.

Als het nest niet zichtbaar is, hoeft u de resten ook niet te verwijderen. Een wespennest is eenjarig en wordt hierom niet meer bewoond in een nieuw seizoen.


terug naar overzicht